Даряваме гориво на медиците в страната

Даряваме гориво на медиците в страната

„ЛУКОЙЛ-България“ ЕООД предостави цялото необходимо гориво за  покриване на настоящите нужди на лекарите и специализираните екипи на Военномедицинска академия - Клиника по инфекциозни болести, както и 20 000 литра гориво за нуждите на Българския лекарски съюз. Даренията целят да подпомогнат усилията на всички медицински лица, които в момента са на фронтовата линия във войната срещу най-голямата пандемия, с която страната се е сблъсквала през последния половин век.

„Като социално-отговорна компания, ние се включваме в общите усилия да  преодолеем възможно най-скоро безпрецедентната ситуация, в която се намираме. Изразяваме своето огромно уважение към труда на българските медици и твърдо подкрепяме всички предприети от правителството и Националния оперативен щаб действия за овладяване на ситуацията в страната“, заяви Булат Субаев, генерален директор на „ЛУКОЙЛ-България“.

Оказаната подкрепа е в отговор на необходимостта от навременна реакция на линейките, медицинските лица и специализирания медицински превоз в критични ситуации, когато става дума за животоспасяващи действия.  

„ЛУКОЙЛ-България“ продължава да следи внимателно положението в страната и да откликва на необходимостта от помощ, там където е необходимо.